Χωρίζουν οι γονείς μου - Παπαχρίστου, Θανάσης Κ. , 1945- (Παιδική νομική βιβλιοθήκη, 2014)
Ο μπαμπάς φώναξε τη Φανή και τον Αλέξη και είπε:- Για κανέναν δεν είναι εύκολη αυτή η απόφαση που πήραμε με τη μαμά. Αλλάζει η ζωή όλων μας. Παρά τις διαφωνίες μας με τη μαμά για δικά μας θέματα, είστε παιδιά και των δυο μας. Ο γάμος μας μπορεί να τέλειωσε, αλλά η σχέση σας με τον καθένα μας μένει η ίδια και δεν μπορεί να λυθεί. Μπορεί να διαφωνούμε ως σύζυγοι, αλλά ως γονείς είμαστε σύμφωνοι σε όλα. Δεν θα σας λείψει τίποτα και θα προσπαθήσω να μην αλλάξει το καθημερινό σας πρόγραμμα.- Ο καθένας μας θα σας αγαπάει διπλά, είπε η μαμά, τα αγκάλιασε και τα φίλησε.Με αυτά τα λόγια ο μπαμπάς και η μαμά εξηγούν στα παιδιά ότι θα είναι πάντα κοντά τους, για να τους συμπαρασταθούν και να μοιραστούν μαζί τους κάθε στιγμή με την ίδια αγάπη και ασφάλεια, όπως τότε που ζούσαν όλοι μαζί.