Τα ωραιότερα Χριστούγεννα - Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ., 1933- (Άθως παιδικά, 2017)
Γιατί μαλακώνει η καρδιά τις άγιες μέρες και φιλιώνουν οι εχθροί; Πώς ένα τόσο δα βρεφάκι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να συγκινήσει τους ανθρώπους; Ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ένα καλυβάκι αποκλεισμένο από το χιόνι, τα παιδιά κάθονται αμίλητα μπροστα στο τζάκι κι ο πατέρας εύχεται να μπορούσε να γιορτασει και να χαρεί η οικογένειά του. Ένας κοκκινολαίμης, μια αλεπού και δυο ληστές θα δώσουν την απάντηση στην προσευχή του... Σε ένα άλλο χωριό, πάνω στην Πίνδο, μέσα σ΄ ένα σταύλο, ένα μικρό κοριτσάκι ακουμπάει προσεκτικά τη ζωγραφιά του μικρού Χριστούλη μέσα στο παχνί και η Γέννησή του ζωντανεύει... Μέσα από μια απροσδόκητη σειρά γεγονότων, δύο οικογένειες θα βιώσουν με την καρδιά τους το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, όπως ζωγραφίζεται με την απλοϊκή ομορφιά των λαϊκών παραμυθιών.