Η ζωή των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα - Koenig, Viviane, 1950- (Μεταίχμιο, 2010)
Στα περισσότερα βιβλία για την αρχαία Ελλάδα μαθαίνουμε για τις σημαντικές ιστορικές στιγμές και τα κατορθώματα των προγόνων μας. Ξέρουμε όμως ελάχιστα πράγματα για την καθημερινή τους ζωή. Πώς ζούσαν τα παιδιά στην Ελλάδα δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν; Πώς ήταν άραγε το σχολείο τους; Ποια ήταν τα μαθήματα που παρακολουθούσαν; Τι έτρωγαν; Ποια ήταν τα αγαπημένα τους παιχνίδια; Οι γονείς ήταν αυστηροί μαζί τους; Είχαν την ίδια μεταχείριση αγόρια και κορίτσια, πλούσιοι και φτωχοί; Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα δίνει η Βιβιάν Κενίγκ, που μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τα παιδιά της αρχαίας Ελλάδας, από τη στιγμή της γέννησής τους ως το τέλος των σπουδών τους.