Η επιθετικότητα στις κωμωδίες του Αριστοφάνη - Γεωργούση, Μαρία Δ. (Ινστιτούτο του Βιβλίου - Καρδαμίτσα, 2016)
O Αριστοφάνης συνεχίζει να ενδιαφέρει και να ενθουσιάζει ακόμη και σήμερα. Οι κωμωδίες του αποτελούν αντικείμενο μελέτης και έρευνας για τους ειδικούς, ενώ οι σύγχρονες θεατρικές αναβιώσεις της κωμωδίας παρακολουθούνται με ενθουσιασμό από το κοινό. Το ενδιαφέρον για την ποίησή του παραμένει αμείωτο. Αυτό οφείλεται στο ότι κατάφερε να γοητεύσει τους πάντες αρχαίους και σύγχρονους? με τη μαγεία της τέχνης του. Το βιβλίο της Μαρίας Δ. Γεωργούση διερευνά, με τη συνδρομή της σύγχρονης νευροψυχολογίας, τη λεκτική επιθετικότητα στις κωμωδίες του Αριστοφάνη. Η συγγραφέας μελετά τις διάφορες μορφές με τις οποίες εμφανίζεται η επιθετικότητα και προσπαθεί να αποδείξει ότι η χρήση τους αποσκοπεί στην προστασία του ναρκισσισμού του χρήστη. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια ψυχολογικής ερμηνείας του έργου του Αριστοφάνη, μετά την πρώτη που επιχείρησε ο Νικόλαος Δρακουλίδης, το 1967.