Κατανοώντας τις ειδικές φοβίες - Χαλιμούρδας, Θοδωρής (Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2013)
Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας κατανόησης μιας σειράς συχνά εμφανιζόμενων διαταραχών που έχουν ως βάση τους το άγχος. Απευθύνεται σε ασθενείς, τις οικογένειές τους, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο ακολουθεί τις εκδόσεις "Κατανοώντας την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή" και "Κατανοώντας τον Πανικό και την Αγοραφοβία" και επικεντρώνεται στην κατανόηση του άγχους και του φόβου. Ενημερώνει για τη φύση και τη λειτουργία αυτών των συναισθημάτων και εξηγεί τις διαταραχές που προέρχονται από αυτά, όπως οι ειδικές φοβίες. Τέλος, περιγράφεται η ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.