Οδύσσεια - Όμηρος, 8ος αι. π.Χ. (Μικρά κλασικά, 2017)
Ο Οδυσσέας, βασιλιάς της Ιθάκης, ξεκινά με τα πλοία και τους συντρόφους του από την Τροία για το αγαπημένο του νησί, την ονειρική Ιθάκη. Όμως οι θεοί του Ολύμπου έχουν άλλα σχέδια γι αυτόν. Ο θεός Ποσειδώνας, θυμωμένος μαζί του, τον ταλαιπωρεί μέσα από πολλές απίστευτες περιπέτειες. Κι ενώ πιστεύουν ότι έχει χαθεί, εκείνος καταφέρνει να επιστρέψει μόνος στο παλάτι του, αποδίδει δικαιοσύνη και επιτέλους βρίσκει την ηρεμία και τη γαλήνη στην αγκαλιά της γυναίκας του, της πιστής Πηνελόπης.