Μιλώντας για το σύμπαν στα εγγόνια μου - Reeves, Hubert, 1932- (Μιλώντας για- / Πατάκη, 2019)
Ένα καλοκαίρι, που οι νύχτες είναι ξάστερες, ο αστροφυσικός παππούς εξηγεί στη δεκατετράχρονη εγγονή του τα μυστήρια του ουρανού. Με απλή γλώσσα περιγράφει τι ξέρουμε και τι μένει να μάθουμε γύρω από τον Ήλιο, τη Σελήνη, τη Γη, τα αστέρια, το απέραντο Σύμπαν... Εκτός από τις ειδικές γνώσεις και τις απαντήσεις που παίρνει κανείς από αυτό το βιβλιαράκι, ταξιδεύει στο διάστημα απ' όπου δεν λείπει ο ρομαντισμός και η ποίηση. Να ένα χρήσιμο και ευχάριστο δώρο για όλη την οικογένεια: μια φιλική και σοφή συζήτηση ενός αστροφυσικού με την εγγονή του. Τι θα ήθελα να διηγηθώ στα εγγόνια μου για την ιστορία αυτού του μεγάλου σύμπαντος που θα συνεχίσουν να κατοικούν αφού εγώ θα έχω φύγει; Πώς να τα βοηθήσω να μεταδώσουν με τη σειρά τους αυτές τις γνώσεις;