Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα : από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια - Κριμιζής, Σταμάτης, 1938- (Παπαδόπουλος, 2018)
Μια συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης, από τον Ερμή μέχρι πέρα από το όριο του Ηλιακού Συστήματος, με τη ματιά του Δρ. Κριμιζή. Ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της NASA στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Δρ. Κριμιζής διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο σε ιστορικές αποστολές της NASA όπως τα Voyager 1 και 2, Galileo, Ulysses, Cassini και New Horizons, μεταξύ πολλών άλλων. Η αφήγηση του μαγευτικού αυτού ταξιδιού μπλέκεται στο βιβλίο με την ιστορία της ζωής του ίδιου του Σταμάτη Κριμιζή, που ξεκίνησε από τον Βροντάδο της Χίου για να γίνει πρωτοπόρος της διαστημικής εξερεύνησης. Ένα βιβλίο που βασίζεται στο υλικό των παρουσιάσεων που ο συγγραφέας πραγματοποιεί ακούραστα σε σχολεία όλης της Ελλάδας, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό των μαθητών και των δασκάλων τους, που βλέπουν ζωντανά μπροστά στα μάτια τους, ως πού μπορεί να φτάσει, και πόσα μπορεί να κατακτήσει, ένα παιδί από μια γωνιά της Ελλάδας, βασιζόμενο αποκλειστικά στην ακαταπόνητη προσπάθεια, στην επιμέλεια και στο μυαλό του!