Ανθολογία ανέκδοτης ποίησης : σύγχρονοι Θράκες ποιητές - Εφραιμίδου, Ελένη (Σπανίδης, 2007)
Σίγουρα, οι τριάντα πέντε σήμερα σύγχρονοι ποιητές/τριες της Θράκης, που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση αυτή, κρατούν αναμμένη τη δάδα της συνέχειας του ρυθμικού γραπτού λόγου από την εποχή ακόμη των Θρακικών μύθων με τον Ορφέα. Όλοι αυτοί είναι η σύγχρονη λογοτεχνική παράδοση... του μέλλοντός μας και αξίζει να προσεχθούν. Και οι νεότεροι και οι πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και οι παλαιότεροι (όλοι ζώντες φυσικά) με τις αναπόφευκτες επιρροές από τις τάσεις και τις ροπές του προηγούμενου αιώνα είναι εκφραστές μιας ποίησης του καιρού μας, εμπνέονται και καταγράφουν τη σύγχρονη εποχή, τα άγχη και τα αδιέξοδά της, τα αδιέξοδα της δική τους ύπαρξης τους γλωσσικούς τους πειραματισμούς, φιλοσοφούν και συμπεραίνουν, και γιατί όχι, αναζητούν την ανανέωση στον ποιητικό λόγο...