Μέθοδοι έρευνας αγοράς - Σταθακόπουλος, Βλάσης Μ. (Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, 2005)
Η κύρια λειτουργία της έρευνας αγοράς (marketing research) είναι να παρέχει στα διοικητικά στελέχη τις πληροφορίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν στη λήψη σωστών αποφάσεων. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κατά τη λήψη των αποφάσεων αυτών, οι πληροφορίες πρέπει να διατίθενται έγκαιρα, με ακρίβεια και αξιοπιστία. Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει μεθόδους και τεχνικές για τη σωστή διενέργεια της Έρευνας Αγοράς και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Παρέχει όλο το θεωρητικό πλαίσιο συνοδευόμενο και με τις απαραίτητες πρακτικές προσεγγίσεις ενώ συγχρόνως έχει καταβληθεί προσπάθεια για την απλοποίηση επιστημονικών εννοιών, όρων και διατυπώσεων, χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται απλουστεύσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)