Πνεύματα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Γρηγορίου Ξενοπούλου, 1994)
Είναι η δραματική ιστορία μιας οικογένειας που υποφέρει και καταστρέφεται, επειδή η οικοδέσποινα κυρεύεται από τη μανία του πνευματισμού. Η μυστικοπαθής ηρωίδα, σχεδόν τρελή, που βλέπει τα πνεύματα με τα μάτια της, μιλεί μαζί τους, και κάνει ό,τι την προστάζουν, θα κινήσει πολύ την περιέργειά σας και θα σα δώσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Τα "Πνεύματα" είναι μυθιστόρημα πραγματικότατο: Ό,τι υπερφυσικό εμφανίζεται σ' αυτό εξηγείται ψυχολογικά, κατά τρόπο που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία.