Η απερίγραπτη : μυθιστόρημα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Γρηγορίου Ξενοπούλου, 1984)
Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά! Ο ήρωας του έργου ωραιότατος τριανταπεντάρης, πλούσιος και αριστοκράτης, τύπος κοσμοπολίτη, γνωρίζεται με την δεκαεφτάχρονη ηρωίδα του τη Θάλεια. Η Θάλεια δέχεται τόσο έντονα το αίσθημα της αγάπης, που παρά τη διαφορά της ηλικίας τους, και τόσα πολλά άλλα εμπόδια, θα συνδέσει τελικά τη ζωή της με τον αγαπημένο της;