Τρελαντώνης : παράρτημα με χρονολόγιο της Πηνελώπης Δέλτα και εκπαιδευτικό υλικό - Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Μεταίχμιο, 2012)
Καστέλα, τέλη του 19ου αιώνα: τέσσερα αδέρφια, ο Αντώνης, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά και ο Αλέξανδρος, περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο σπίτι των θείων τους αναστατώνοντας την τακτική ζωή τους. Αρχηγός ο Αντώνης, ο μεγάλος αδερφός, ο πιο σκανδαλιάρης απ' όλους, ο οποίος βρίσκει συνέχεια τον μπελά του, αλλά παραμένει πάντα συγκινητικά ακέραιος.Οι διασκεδαστικές τους περιπέτειες αποτελούν έναν ύμνο στην παιδική ηλικία και ένα από τα πλέον αγαπημένα έργα της παιδικής νεοελληνικής λογοτεχνίας.