Η κυρά της Αιξωνής : η ιστορία ενός αρχαίου δρόμου - Μπίνιου, Αθηνά (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2015)
Τι συμβαίνει όταν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως έναν αρχαίο δρόμο;Εκεί που σήμερα βρίσκονται οι δήμοι Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγμένης, από το 500 π.Χ. περίπου υπήρχε ο αρχαίος δήμος της Αιξωνής και οι γειτονικές Αλές Αιξωνίδες. Ο αρχαίος δρόμος, που αποκαλύφθηκε τυχαία σ' ένα οικόπεδο, γίνεται αφορμή για μια περιπλάνηση στις εποχές και στη ζωή των ανθρώπων που κατοικούσαν εκεί, με οδηγό την Κυρά της Αιξωνής και με μίτο τις αφηγήσεις της από τη μυθολογία. Η μικρή Φιλοστράτη, το κορίτσι με τη χήνα, δίνει ζωντάνια σε ανθρώπινα καθημερινά συμβάντα της κοινότητας που άνθισε δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν.Το ταξίδι στις εποχές της Αιξωνής φανερώνει τη συνέχεια στους αιώνες και θυμίζει πως "Αν δεν ξέρεις πού να πας, να ψάξεις να βρεις πούθε έρχεσαι".