Η ιστορία μιας μουτζούρας - Κόντου, Μαριέττα 1972- (Διαβάζω Ιστορίες, 2017)
Μια ατίθαση μουτζούρα, κλεισμένη μέσα σ’ ένα σκοτεινό μπλε τετράδιο, χωμένο μέσα σε μια ριγέ σχολική τσάντα, αποφασίζει να επαναστατήσει και να αντισταθεί στην απόλυτη «κόκκινη» εξουσία των διορθώσεων της δασκάλας και να κάνει του κεφαλιού της! Και ποιος μπορεί να τα βάλει με μια θυμωμένη μουτζούρα που διεκδικεί το δικαίωμά της να έχει μια ισότιμη θέση πλάι στις τελείες, τα κόμματα, τα θαυμαστικά αλλά και όλα τ’ άλλα σημεία στίξης; Και τι καλύτερη ένδειξη και επιβεβαίωση της αδιαπραγμάτευτης ελευθερίας των παιδιών να κάνουν λάθη και να καμαρώνουν για το θαρραλέο μεγάλωμά τους μέσα από αυτά!Μια τρυφερή ιστορία για το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στην ονειροπόληση, το χάζεμα, το λάθος, τη λατρεμένη μουτζούρα που μετά από χρόνια θα τους υπενθυμίζει την πολύτιμη διαδρομή στη μάθηση αλλά και μια γλώσσα ζωντανή και πολύχρωμη που αναζητά δασκάλους ανοιχτόμυαλους να τη διδάξουν με αγάπη και ατελείωτη φαντασία...