Το τραγούδι του έρωτα και του θανάτου του σημαιοφόρου Χριστόφορου Ρίλκε - Rilke, Rainer Maria, 1875-1926 (Λογοτεχνία / 24 γράμματα, 2018)
«Ο Λάνγκεναου έχει εισχωρήσει βαθιά στα τάγματα του εχθρού, μα είναι, ωστόσο, ο μόνος. Ο τρόμος άνοιξε ολόγυρά του ένα χώρο σαν μια προστατευτική αγκαλιά κι αυτός στο κέντρο της ορθώνει το κορμί, κάτω από το αργό ξεψύχισμα της σημαίας. Αργά, σχεδόν σκεπτικός, κοιτάζει γύρω του. Δεν αντικρίζει άλλο από μια πολύχρωμη ξενιτιά. Κήποι θα είναι, συλλογιέται και χαμογελά. Τότε, όμως, νιώθει βλέμματα να τον καρφώνουν. Είναι άνδρες: Α, είναι τα άπιστα σκυλιά, σκέφτεται και ορμά με τ' άλογο του καταπάνω τους. Μα, όπως ο κλοιός στενεύει γύρω του, τον περιβάλλουν πάλι κήποι, και τα δεκάξι γιαταγάνια, που χιμούν απάνω του, γλεντούν λαμποκοπώντας. Γέλια μιας τέχνης φονικής. Ποτάμια, κόκκινοι πίδακες». [...]