Περιβαλλοντική κοινωνιολογία - Μανωλάς, Ευάγγελος Ι., 1961 (Εκδόσεις Gutenberg, 2017)
Το βιβλίο αυτό εξετάζει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη όχι μόνο ως τεχνικά ζητήματα αλλά κυρίως ως πολύπλοκες κοινωνικές διαδικασίες. Σήμερα, το οικολογικό μας αποτύπωμα βρίσκεται σε αντίθεση με την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος τα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν, ούτε βέβαια να ελπίζουμε σε λύση, χωρίς προηγουμένως να έχουμε κατανοήσει το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται.