Εδαφομηχανική : ασκήσεις και προβλήματα - Γραμματικόπουλος, Γ. (Κυριακίδη Αφοί, 2002)
Το παρόν βιβλίο περιέχει μια συλλογή ασκήσεων και προβλημάτων Εδαφομηχανικής με σύντομη αναφορά στην αντίστοιχη θεωρία.Απευθύνεται στους φοιτητές και στους Πολιτικούς Μηχανικούς.Περιλαμβάνει: 1. Ανάλυση και ταξινόμηση των εδαφών2. Ενεργός και ουδέτερη τάση – Διαπερατότητα3. Συμπύκνωση του εδάφους4. Διατμητική αντοχή του εδάφους – Σχέσεις μεταξύ τωντάσεων-ΚύκλοιMohr5. Ωθήσεις του εδάφους6. Η φέρουσα ικανότητα του εδάφους7. Τάσεις εδάφους λόγω εξωτερικού φορτίου8. Παραμορφώσεις των εδαφών – Καθιζήσεις – Στερεοποίηση9. Ευστάθεια πρανών10. Στοιχεία από τις δοκιμές επί τόπου