Τεχνολογίες πολυμέσων : θεωρία, υλικό, λογισμικό - Λαζαρίνης, Φώτης (Κλειδάριθμος, 2008)
Το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε μαθήματα όπως:Εισαγωγή στα Πολυμέσα, Πολυμέσα, Τεχνολογίες Πολυμέσων & Υπερμέσων και Εφαρμογές Πολυμέσων.Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει στον αναγνώστη τις θεωρητικές έννοιες που σχετίζονται με τα πολυμέσα και το υλικό πολυμέσων.Παράλληλα όμως, μέσα από τις βήμα προς βήμα ασκήσεις που περιέχει, το βιβλίο βοηθά τους αναγνώστες να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες σε εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, ήχου, βίντεο, animation και ανάπτυξης εφαρμογών πολυμέσων, με αποτέλεσμα να καλύπτει όχι μόνο τη θεωρία σχετικών μαθημάτων, αλλά και τις ανάγκες των αντίστοιχων εργαστηρίων.Το βιβλίο μεταξύ άλλων καλύπτει τα εξής:- Λογισμικό επεξεργασίας κειμένου- Adobe Photoshop- CorelDraw- Τρισδιάστατα Γραφικά & Animation- 3D Studio Max- Pinnacle Studio & Adobe Premiere- Ανάπτυξη Εφαρμογών Πολυμέσων- CD και DVD: Διανομή Πολυμέσων- ToolBook- Director & Flash