Σχεδιασμός μεταφορικών συστημάτων - Σταθόπουλος, Αντώνης Γ. (Παπασωτηρίου, 2008)
Το αντικείμενο του "Σχεδιασμού μεταφορικών συστημάτων" αναφέρεται στην εννοιολογική και ποσοτική προσέγγιση της ανάλυσης του συγκοινωνιακού συστήματος καθώς και των σχετιζόμενων με αυτό υποσυστημάτων.Η προσέγγιση που υιοθετείται είναι εκείνη που στοχεύει στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και της λειτουργίας των συγκοινωνιακών υποδομών.Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας επαρκούς γνώσης που θα διευκολύνει το μηχανικό να επέμβει στη σύνθετη δομή του οικονομικού, οργανωτικού και φυσικού περιβάλλοντος, προκειμένου οι μεταφορές να συνεισφέρουν αποδοτικά στο συντονισμό των ιδιωτικών και δημοσίων σχεδίων και δράσεων, προς όφελος του συνόλου των κοινωνικών επιδιώξεων και της οικονομικής ανάπτυξης.Στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζονται και αναλύονται διαδικασίες, μέθοδοι, μοντέλα και αλγόριθμοι, απαραίτητοι για το σχεδιασμό των μεταφορικών συστημάτων με βάση την παραπάνω προσέγγιση.