Οι τραγουδιστάδες - Γεργατσούλης, Βασίλης Ι. 1965- (Ταξιδευτής, 2008)
Τέσσερα χρήσιμα στον άνθρωπο ζώα-ένας γάιδαρος, ένας σκύλος, ένας γάτος και ένας κόκορας- αντιμετωπίζουν την αχαριστία των αφεντικών τους και φεύγουν μακριά για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Για να επιβιώσουν αποφασίζουν να γίνουν τραγουδιστές. Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια ενδυναμώνουν τα ανίσχυρα ζώα. Με τις αγριοφωνάρες τους τρομάζουν μια συμμορία ληστών, καρπώνονται τα πλούτη τους και εξασφαλίζουν τα γηρατειά τους.