Που πήγε ο Γέρο-Χρόνος - Τασάκου, Τζέμη, 1969- (Βατόμουρο, 2004)
Γερο-Χρόνε, φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά... "Μα που πάει ο Γέρο - Χρόνος, όταν φεύγει;" Αναρωτιέται η Χριστίνα, μια παραμονή Πρωτοχρονιάς...Ένας μυστηριώδης Άνεμος αναλαμβάνει να της λύσει την απορία και την πάρει μαζί τους στις Χώρες όπου πάει ο Γέρο-Χρόνος όταν φεύγει... Τι θα συναντήσει άραγε το μικρό κορίτσι στην ηλιόλουστη παραμυθένια Χώρα των Αναμνήσεων; Γιατί φοβάται τόσο πολύ να μπει σ' εκείνη τη σκοτεινή, παγωμένη σπηλιά στη Χώρα των Τύψεων; Και ποια έκπληξη την περιμένει στη Χώρα των Παθημάτων - Μαθημάτων; Ταξιδέψτε κι εσείς μαζί με τη Χριστίνα και μάθετε που πάει ο Γέρο-Χρόνος όταν... φεύγει!