Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής - Καφετζόπουλος, Νίκος (Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου, 2018)
Στους αθλητικούς αγώνες η απόσταση μεταξύ νίκης και ήττας είναι μικρή και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η διατροφή επιδρά στην απόδοση, και για αυτόν τον λόγο, όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν επίγνωση των προσωπικών τους διατροφικών στόχων και να επιλέγουν την ιδανική διατροφική στρατηγική. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι της ζωής ενός αθλητή, καθώς έχει φανεί ότι ένα μικρό, φαινομενικά αμελητέο λάθος στη διατροφή μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια και την προετοιμασία πολλών μηνών. Στόχος του "Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής" είναι να ενημερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σημασία της αθλητικής διατροφής και μέσα από πρακτικές συμβουλές να καταφέρουν να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθημερινότητά τους.