Αστική ανάπτυξη - Πολύζος, Σεραφείμ (Επιστημονική βιβλιοθήκη, 2015)
Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την αστική ανάπτυξη. Ο συγγραφέας ξεκινά με μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εξέλιξης των πόλεων, αναλύει τις βασικές θεωρίες που σχετίζονται με τη διαδικασία της αστικοποίησης, τους παράγοντες που συμβάλλουν και επηρεάζουν τη χωροθέτηση των οικονομικών δραστηριοτήτων, την πληθυσμιακή μεγέθυνση και την ανάπτυξη των πόλεων, τη διάρθρωση, το μέγεθος και την ιεραρχία των πόλεων, καθώς και τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τις χρήσεις της αστικής γης. Αναλύονται, επίσης, τα βασικά προβλήματα που σχετίζονται με το αστικό περιβάλλον και την πολιτική αστικής ανάπτυξης, τη σχέση των μεταφορών με την αστική ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό των πόλεων και θέματα που αφορούν την αξία των αστικών ακινήτων.