Το μέτωπο της Σαλονίκης : Α' παγκόσμιος πόλεμος - Mann, Arthur James (Εκάτη, 2008)
Η προοπτική μελέτη της αφήγησης του Λοχαγού Μαν, για τα πεπραγμένα των Συμμαχικών στρατευμάτων στη Μακεδονία, θα βοηθήσει τον αναγνώστη να διαπεράσει το υποτιθέμενο πέπλο μυστηρίου με το οποίο λαϊκή φαντασία έχει καλύψει τη δράση αυτών των δυνάμεων και να διαμορφώσει τη δική του άποψη όσον αφορά τη σημασία τους στην κλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που τελικά οδήγησαν στην κατάρρευση των Κεντρικών Δυνάμεων και των Συμμάχων τους.Οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις, οι τραγωδίες και τα επιτεύγματα, των Βρετανικών, Γαλλικών, Ελληνικών, Ιταλικών και Ρωσικών στρατευμάτων, περιγράφονται με ζωηρό τρόπο από το Συγγραφέα, ο οποίος, ως Στρατιωτικός, ήταν ικανός να εκτιμήσει το έργο των Συμμάχων στα Βαλκάνια.