Θησέας : ο ήρωας που νίκησε το Μινώταυρο - Δικαίου, Ελένη (Από το μύθο στην ιστορία, 2007)
Όταν περιπλανιέσαι στα μονοπάτια των παραμυθιών, που με τόση μαστοριά έφτιαξαν οι αρχαίοι παππούδες μας δένοντας την αλήθεια με τη φαντασία, συναντάς κάποιον απ' τους παλιούς ήρωες που, όταν τον γνωρίσει κανείς, τον θαυμάζει για τη δύναμη και τα κατορθώματα του, αλλά ακόμα πιο πολύ για την καλοσύνη, την αντρειοσύνη, το φιλότιμο και την ευγένειά του. Μιλάμε για το Θησέα, το βασιλόπουλο από την Τροιζήνα, γιο ενός μεγάλου θεού, που έγινε ο πιο σπουδαίος βασιλιάς της Αθήνας και άφησε τα σημάδια της δύναμης, της ευγένειας, της καλοσύνης και της δικαιοσύνης σε μια πόλη που θα έμενε ξακουστή και θα άφηνε με τη σειρά της τα ίδια σημάδια στους επόμενους αιώνες.