Ο πειρατής Περπερούα και οι δεκαπέντε γόνδολες - Μπίζη, Αλεξάνδρα, 1965- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Χωρίς σωσίβιο. Επίπεδο 3, Δελφινάκια ;, 2008)
Ο πειρατής Περπερούα λατρεύει τις Απόκριες. Γι' αυτό ντύνεται Αρλεκίνος και πηγαίνει στη Βενετία να διασκεδάσει... Εκεί συναντά ένα γονδολιέρη και οι δυο τους βάζουν ένα παράξενο στοίχημα. Τι θα συμβεί άραγε; Μα τι μπορεί να συμβεί όταν ένας ξακουστός πειρατής ντύνεται Αρλεκίνος;