Κλιματική αλλαγή: διαχειρίσιμο πρόβλημα, ή, Αργός θάνατος του πλανήτη;:ρόλος και δράσεις της Ε.Ε. έως το 2050: οι επιπτώσεις στην Ελλάδα - Βασιλείου, Ιωάννης, 1978- (Historical Quest, 2017)
Η κλιματική αλλαγή έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται ως απλά ένα φαινόμενο και έχει μεταβληθεί σε άμεση απειλή για κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας. Οι προσπάθειες αντιμετώπισής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα εν γένει είναι δεδομένες, αλλά μήπως πλέον απαιτείται μια συστηματικότερη εντατικοποίηση; Μέσω του παρόντος βιβλίου, ο συγγραφέας καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν και κατά πόσο το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον διαχειρίσιμο. Παρουσιάζονται τα αίτια και οι συνέπειες, αναλύεται ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζονται όλοι οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα και πραγματοποιείται μια εκτενής αναφορά στον αντίκτυπο στην ήδη βασανισμένη από την οικονομική κρίση Ελλάδα. Ο συγγραφέας αισιοδοξεί ότι η ενδελεχής μελέτη στην οποία προέβη, οι έγκυρες πηγές στις οποίες βασίστηκε και οι αναλυτικοί πίνακες που παρατίθενται, μπορούν να παράσχουν στον αναγνώστη αφενός την ευκαιρία για εποικοδομητικότερη εμβάθυνση και αφετέρου το έρεισμα για την εξαγωγή των προσωπικών του συμπερασμάτων για το μέλλον του πλανήτη.