Ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας : από την επανάσταση των Νεότουρκων μέχρι σήμερα - Bozarslan, Hamit, 1958- (Κοινωνικές Επιστήμες = Social sciencs, 2008)
Η Τουρκία στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην Ευρώπη.Με «μετριοπαθή ισλαμική» κυβέρνηση παραμένει εδώ και πολλές δεκαετίες υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αναμφίβολα διαθέτει δημοκρατικές δομές, όμως η εσωτερική και η εξωτερική της πολιτική υπαγορεύεται από ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από στρατιωτικούς.Ανοιχτή στον κόσμο, διακατέχεται συγχρόνως από ένα σύνδρομο «πολιορκημένου κράτους», του οποίου η «εθνική ασφάλεια» απειλείται διαρκώς από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.Το βιβλίο αυτό, παρακολουθώντας την εξέλιξη της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, δίνει εξηγήσεις για να κατανοήσουμε αυτή την κατάσταση.Με αξιόπιστες πληροφορίες για μια συνθετική ανάγνωση να γνωρίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα ποια είναι τα διακυβεύματα και ποια η σημασία της θέλησης της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.