Το μυστικό του πηγαδιού - Δεληβοριά, Μάγια (Κέδρος, 2017)
Μια ιστορία θα σας πω. Μια ιστορία αληθινή, κι ας είμαι και νεράιδα. Γιατί η δική μας η ζωή είναι σαν τη δική σας. Κι ας μη μας πιστεύουν οι πολλοί. Κι ας κρυβόμαστε συχνά πίσω από έναν αόρατο μανδύα. Αν τραβήξετε για λίγο το αέρινο πέπλο μας, θα δείτε πως είμαστε εκεί. Δίπλα σας. Με λένε Ανάσα. Γιατί οι γονείς μου λένε ότι μ' έφερε ο άνεμος φυσώντας απαλά. Γεννήθηκα στη Σμύρνη. Μια πόλη μαγική στη Μικρά Ασία.Από την όμορφη, ειρηνική ζωή στη Σμύρνη ως τις φλόγες του πολέμου, την καταστροφή και την προσφυγιά, η Ανάσα μάς αφηγείται μια ιστορία αληθινή, νοσταλγική, που μοιάζει άλλοτε με παραμύθι για παιδιά και μεγάλους, κι άλλοτε με τραγούδι που δεν ξεχάστηκε ποτέ.