Το φουστάνι με τις πεταλούδες - Μαντουβάλου, Σοφία, 1949- (Διαβάζω ιστορίες, 2013)
Ένα κοριτσάκι παίρνει δώρο απ' τη νονά της ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα, και μαζί του ταξιδεύει σε έναν υπέροχο φανταστικό κόσμο, γεμάτο ομορφιά και χρώματα. Πεταλούδες από όλο τον κόσμο τη συνοδεύουν σ' αυτό τον κόσμο και της μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας και της ανταλλαγής ιδεών.Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά "Διαβάζω ιστορίες 8+", η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.