Η φλύαρη πριγκίπισσα - Στρίκου - Τομοπούλου, Παναγιώτα (Μικρές καληνύχτες / Μεταίχμιο, 2017)
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια πριγκίπισσα. Που μιλούσε συνεχώς.Μιλούσε πολύ και ασταμάτητα. Γλώσσα δεν έβαζε μέσα της, που λένε.Από την ώρα που άνοιγε τα μάτια της μόλις ξυπνούσε, μιλούσε.Και από την ώρα που έκλεινε τα μάτια της το βράδυ, παραμιλούσε!Τι θα συμβεί όμως όταν κανείς στο βασίλειο δεν θέλει να ακούσει πια αυτά που λέει; Πώς θα ανακαλύψει η ηρωίδα πως καμιά φορά η σιωπή είναι πιο δυνατή από τη φωνή; Πως κάποιες λέξεις ακούγονται μόνο όταν έχουν πραγματικά κάτι να πουν;Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο...Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!