Ένα αδερφάκι για μένα - Λάττα, Γεωργία (Μικρές περιπέτειες για να μεγαλώνεις, 2018)
O ερχομός του δεύτερου παιδιού αλλάζει τις ισορροπίες στις οικογενειακές σχέσεις. Ιδιαίτερα στο πρώτο παιδί, γεννά ανάμεικτα συναισθήματα, με πρωταρχικό τη ζήλεια για τη θέση στην οικογένεια που φοβάται ότι θα χάσει. Επίσης, ο θυμός, ο προβληματισμός, η άρνηση, είναι αντιδράσεις φυσιολογικές που απορρέουν από το γεγονός ότι τα παιδιά αγαπούν. Προτού ακόμη γεννηθεί το δεύτερο παιδί, οι γονείς θα πρέπει σωστά κι άμεσα να βοηθήσουν το πρωτότοκο να αποδεχτεί τη νέα κατάσταση, να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να προετοιμαστεί για τις όμορφες στιγμές και εμπειρίες που πρόκειται να ζήσει με το αδερφάκι του. Για όλα αυτά μιλάει με τον δικό του τρόπο στο βιβλίο αυτό ένα πρωτότοκο κοτοπουλάκι. Με τρυφερότητα και χιούμορ η ιστορία αυτή μπορεί να προετοιμάσει το παιδί να αποδεχτεί τον ερχομό ενός επόμενου παιδιού, αναδεικνύοντας το μεγάλωμα της οικογένειας σε μια απολαυστική εμπειρία για όλους.