Η Μάγια στη ζούγκλα / Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) ; εικονογράφηση Σοφία Τουλιάτου. - Τσιαμπόκαλου, Γιολάντα, 1977- (Καστανιώτης, 2017)
Η συγγραφέας Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) απευθύνεται πρώτη φορά στα πολύ μικρά παιδιά που ζουν στους δικούς τους φανταστικούς κόσμους και, παίζοντας εκεί, συλλέγουν πληροφορίες για το πώς να μεγαλώσουν.Σε αυτή την ιστορία η Μάγια τριγυρνά με γενναιότητα μέσα στην άγρια ζούγκλα, ανάμεσα σε πεινασμένα λιοντάρια, κατεργάρηδες κροκόδειλους και πελώριους ελέφαντες, και μας παρασύρει στο παιχνίδι της καθημερινότητάς της καθώς η νύχτα πλησιάζει... Μια φανταστική περιπέτεια λίγο πριν τα ζώα πέσουν για ύπνο. Κάποια χασμουριούνται, αυτοσυγκεντρώνονται, ρεμβάζουν, άλλα κουρνιάζουν κι έχουν ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά πριν κοιμηθούν.Παιχνιδιάρικες εικόνες και αστείες λεπτομέρειες από την πολυβραβευμένη εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου οδηγούν την πλοκή ακριβώς εκεί που πρέπει: στον ύπνο, ακόμα και καταμεσής μιας νυσταγμένης ζούγκλας!