Συνταγές και διαιτολόγια για άτομα με διαβήτη : με γιορτινά και νηστίσιμα : βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή - Χαράτση-Γιωτάκη, Ελένη (Αμάλθεια, 2017)
Με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής δημιουργούμε ισορροπημένα διαιτολόγια και υποδειγματικά γεύματα καθημερινά - γιορτινά και νηστίσιμα, για κάθε τύπο διαβήτη, προτείνουμε μονάδες ινσουλίνης ανά μερίδα και γεύμα για όλες τις περιπιώσεις, αποκαλύπτουμε τις θερμίδες, τα λίπη και τα κρυμμένα σάκχαρα των φαγητών και γλυκών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συστήνουμε την "ιδανική δίαιτα" για πρόληψη διαβήτη, υπέρτασης, λιπιδαιμίας, παχυσαρκίας και τους προσκαλούμε όλους... σε κοινό οικογενειακό γεύμα.Οι επαγγελματίες υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, διαιτολόγοι) που ακολουθούν προχωρημένη διατροφική εκπαιδευτική μεθοδολογία, θα βρουν εδώ, ένα πολύτιμο σύμβουλο.