Τοξικά συναισθήματα : πως να γιατρέψουμε τη συναισθηματική βλάβη, να απελευθερωθούμε, να αποκτήσουμε εσωτερική γαλήνη - Stamateas, Bernardo (Ψυχολογία, Ευ ζην / Εναλιός, 2018)
Τα συναισθήματα υπάρχουν ώστε νιώθοντάς τα να παίρνουμε χαρά, σοφία, γνώση, και να χτίζουν την προσωπικότητά μας.Όχι για να κυριαρχούν έντονα και πιεστικά στη ζωή μας, γιατί, αν συμβεί αυτό, τότε γίνονται τοξικά.Είναι σαν το στάσιμο νερό που βαλτώνει και γίνεται δηλητηριώδες.Γιατρεύω τα πιεστικά συναισθήματά μου, σημαίνει:προετοιμάζομαι να απελευθερωθώ από τα αρνητικά και τοξικά στοιχεία τους, τα οποία, χωρίς καμμία αμφιβολία, με παγιδεύουν, εμποδίζουν την ζωή μου προς τα εμπρός και σε κάθε περίπτωση με εμποδίζουν να βρίσκω λύσεις...Αυτό που προτείνει το παρόν βιβλίο είναι η ακριβής απόδοση του αληθινού νοήματος σε κάθε συναίσθημα.Τα συναισθήματα δεν μπορούν να ελεγχθούν απέξω, αλλά από μέσα μας, από την ίδια την εξέταση της ζωής μας.Ζω σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου και η γνώση αυτή μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από κάθε τι που μας βαραίνει και μας απογοητεύει.Το βιβλίο Τοξικά Συναισθήματα είναι το εγχειρίδιο που χρειάζεσαι, που θα σε βοηθήσει να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να λυτρωθείς από την απογοήτευση, τον θυμό, την εξάρτηση, τις ενοχές, την απόρριψη, και να κατακτήσεις έτσι την εσωτερική γαλήνη που τόσο λαχταράς.