Ρωσικά πασχαλινά διηγήματα : ανθολογία - Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Β. (Επίκεντρο, 2017)
Το Πάσχα μέσα από σελίδες γεμάτες λαϊκές παραδόσεις, ρωσική ευλάβεια αλλά και τη χαρά της αναγέννησης της φύσης, εκεί όπου το σκοτάδι και η παγωνιά διαρκούν μήνες στο περιβάλλον και τις καρδιές των ανθρώπων. Το Πάσχα μέσα από περιγραφές μεγάλων Ρώσων συγγραφέων που καλύπτουν δύο αιώνες της μεγάλης λογοτεχνικής παράδοσης της χώρας των Ρως. Η Ορθοδοξία και η Ρωσία συναντιούνται στη γιορτή της χαράς και της ελπίδας που προσφέρει η Ανάσταση του Χριστού με διηγήματα του Ιβάν Μπούνιν, του Αντόν Τσέχωφ, του Αλεξάντρ Κουπρίν, του Νικολάι Γκόγκολ, του Λεοντίντ Αντρέγιεφ, του Βλαδίμηρου Σολοβιόφ, της Ζιναΐντα Γκίπιους, του Βελιμίρ Χλέμπνικοφ, του Μπορίς Σιριάγιεφ και του Βλαδίμηρου Μαρτσινόφσκι, δίνουν στον Έλληνα αναγνώστη την ευκαιρία να μυηθεί και να απολαύσει το ρωσικό Πάσχα.