Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ - Pirandello, Luigi, 1867-1936 (Μεγάλες αφηγήσεις, 2018)
Ο Ματία Πασκάλ περνά μια ζωή που μοιάζει με ατέλειωτη αγγαρεία σε μια επαρχιακή πόλη. Τότε σαν από θεϊκή πρόνοια κηρύσσεται νεκρός. Συνειδητοποιεί λοιπόν πως μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, να τα καταφέρει καλύτερα αυτή τη φορά... Μια διερεύνηση της ταυτότητας και των μυστηρίων της από τον νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλο έναν από τους πιο δηκτικούς και διεισδυτικούς σύγχρονους κλασικούς.