Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν - Φίλης, Κωνσταντίνος (Μικρές εισαγωγές, 2018)
Στην Τουρκία εξελίσσεται ένας ουσιαστικός µετασχηµατισµός υπό τον Ερντογάν:Η φυσιογνωµία της χώρας αλλάζει σε ισχυρή θρησκευτική και συντηρητική κατεύθυνση και επηρεάζεται ανάλογα και η συμπεριφορά της στο περιφερειακό και διεθνές γίγνεσθαι.Στο εσωτερικό δηµιουργείται ένα µονοπρόσωπο σύστηµα χωρίς θεσµικά αντίβαρα, µε τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρεί να συγκεράσει το θρησκευτικό στοιχείο µε το εθνικιστικό.Στην οικονοµία, η 17η µεγαλύτερη οικονοµία παγκοσµίως εµφανίζει αρρυθµίες.Οι σχέσεις µε τη Δύση δοκιµάζονται σοβαρά αλλά και τα δύο µέρη θέλουν να τις διατηρήσουν λειτουργικές.Είναι άραγε ικανή η 'Αγκυρα να αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισµό;Πώς θα ανταπεξέλθει των πολλαπλών µετώπων στο εσωτερικό και το εξωτερικό;Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από τον µετασχηµατισµό της Τουρκίας;Εντέλει, πώς θα είναι η Τουρκία σε πέντε χρόνια από τώρα;Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος.Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.