Η ζώνη της Ιππολύτης : το χρυσάφι της Ανατολής - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Μυθολογικά παραμύθια : Ήρωες ;, 2015)
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που πήγε να φέρει το χρυσάφι της Ανατολής: την ολόχρυση ζώνη της Αμαζόνας Ιππολύτης. Παρά τρίχα κρατήθηκε ο Ηρακλής κι έφερε μόνο τη ζώνη - και δεν έφερε και την ίδια τη χρυσή Αμαζόνα, που πολύ του άρεσε.Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.