Τα μήλα των Εσπερίδων : το χρυσάφι του Βορρά - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Μυθολογικά παραμύθια : Ήρωες ;, 2015)
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που πήγε να φέρει το χρυσάφι της Δύσης, τα χρυσά μήλα που φύλαγαν στο δέντρο τους οι Εσπερίδες και Λάδωνας, το φίδι-φρουρός τους.Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια "ανάγνωση" των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.