Γιατί δε μετράς προβατάκια; - Τσίτας, Μάκης, 1971- (Φραουλίτσα, 2011)
Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί. Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια! Η Μαρία-Χριστίνα σκέφτεται τα κάτασπρα, στρουμπουλά προβατάκια κι αρχίζει να τα μετράει: "Ένα, δύο, τρία, τέσσερα...". Αλλά δε βλέπει το πέμπτο.... Και ξεκινάει πάλι να μετράει και να ξαναμετράει αλλά διαρκώς κάτι συμβαίνει που την μπερδεύει. Πότε επιτέλους θα μαζευτούν όλα τα προβατάκια για να κοιμηθεί κι εκείνη ήσυχη;Μια γλυκιά ιστορία που θα βοηθήσει τις μαμάδες να κοιμίσουν τα παιδάκια τους.