Τόγκο, το σκυλί των πάγων - Παπαθεοδώρου, Βασίλης, 1967- (Απρόσμενοι φίλοι, 2017)
Μια ιστορία απίστευτου ηρωισμού κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μια ασυνήθιστη σκυταλοδρομία φαρμάκων από σκυλιά έλκηθρου, που έγινε στις αρχές του 20ού αιώνα στην Αλάσκα με σκοπό να σωθεί ένα απομονωμένο χωριό από την επιδημία που είχε ξεσπάσει. Το κατόρθωμα του αρχηγού Τόγκο έμεινε στην Ιστορία ως παράδειγμα επιμονής, δύναμης και γενναιότητας και συζητιέται ακόμα και σήμερα στις παγωμένες εκτάσεις της Αλάσκας.Η σειρά "Απρόσμενοι Φίλοι" απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά ηρωισμού, πίστης και αφοσίωσης ζώων, ενώ κάθε βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με τα πραγματικά γεγονότα, καθώς και βασικές γνώσεις σχετικές με την κάθε ιστορία.