Τα άλογα του Διομήδη : τα ζώα τα άγρια - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Μυθολογικά παραμύθια : Ήρωες, 2017)
Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Κι ανάμεσά τους πρώτος ήρωας ο Ηρακλής - και πρώτος κυνηγός του κόσμου, αφού αυτός έπιασε τα ανθρωποφάγα άλογα του Διομήδη, την εποχή που τα ζώα δεν ήταν μόνο ζώα, αλλά θεοί, τέρατα, βασιλιάδες, σεισμοί, ομορφιές και φόβοι, θάλασσες και ποτάμια, σκοτάδια και άστρα.