Ο μύθος της Αράχνης - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Μυθολογικά παραμύθια : Μεταμορφώσεις, 2016)
Οι θεοί έχουν τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Παίρνουν διάφορες μορφές και μπλέκονται στις ιστορίες των θνητών. Κι οι περιπέτειές τους μεταμορφώνονται σε μύθους. Κι οι μύθοι ταξιδεύουν μέσα από αφηγήσεις και βιβλία και μεταμορφώνονται σε αλήθειες. Όπως ο μύθος της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα 'βαλε με την ίδια της θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της...Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια "ανάγνωση" των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες.