Αττική Σεραφίτα - Ταγκαλάκη, Ελένη (Κέδρος, 1978)
"ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Μέσα σ' αυτό το βιβλίο είναι η ψυχή μου. Από τα βάθη της καρδιάς σας το χαρίζω αδελφοί μου. Και ο πονεμένος εσύ, όποιος και νασαι, πως πονέσανε κι άλλοι να θυμάσαι. Ιδές, πώς ένα δάκρυ έγινα όλη κι όλη, στης ζωής να περπατήσω όταν βγήκα το περιβόλι, και μια λαβωματιά είναι ολάκερη η καρδιά, που αίμα στάζει, Μα θα την φτιάξωμε, πιο ωραία την ζωή. Θα την φτιάξωμε Δεν πειράζει...."