Εισαγωγή στην πολιτισμική ανθρωπολογία - Σερεμετάκη, Κωνσταντίνα Νάντια (Καθημερινή ζωή και κουλτούρα /Πεδίο, 2017)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα περιεκτικό πρώτο μέρος μιας μαθητείας στην Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης. Στόχος του είναι να εμπλέξει τους νεαρούς μελετητές και σπουδαστές σε έναν κριτικό διάλογο με τις παλαιότερες και τις σύγχρονες κατευθύνσεις στις πολιτισμικές-ιστορικές σπουδές· ειδικότερα δε, να εισαγάγει τους επίδοξους ανθρωπολόγους καθώς και τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες κουλτούρες σε βασικές εθνογραφικές αρχές, θεωρητικές και μεθοδολογικές, ώστε να εμβαθύνουν στην ιδιαίτερη πολιτισμική ανθρωπολογική άποψη και προοπτική. Οι αντιπροσωπευτικές μελέτες διακεκριμένων ερευνητών πεδίου και στοχαστών οι οποίες αναλύονται εδώ περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα πολιτισμικών και κοινωνικών ανθρωπολόγων, εθνολόγων, ιστορικών, φιλοσόφων, λαογράφων, εθνομουσικολόγων, κοινωνιογλωσσολόγων, κριτικών λογοτεχνίας, ποιητών και φωτογράφων/εικαστικών. Μέσα από τις εθνογραφικές επιτόπιες ή/και θεωρητικές μελέτες τους, ο αναγνώστης ταξιδεύει σε διάφορα μέρη και κουλτούρες του πλανήτη.