Η ζωή και το έργο του Αισχύλου - Sommerstein, Alan Η. (Gutenberg, 2016)
Στο ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζονται διεξοδικά η ζωή και το έργο του μουσόληπτου τραγωδιογράφου Αισχύλου. Αναλύονται σε βάθος τόσο τα ακέραια όσο και τα αποσπασματικά έργα του και υπογραμμίζονται οι κυριότερες αξίες και τα κεντρικά θεματικά μοτίβα που αναδεικνύονται μέσα από τους υψιπετείς στίχους του: η ορθή απονομή του δικαίου στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης κοινωνίας, η ευσέβεια προς τους θεούς και ο αδιάπτωτος αγώνας του ανθρώπου να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του ενάντια στα ανελέητα πλήγματα της ειμαρμένης. Επιπροσθέτως, εξετάζονται εκτενώς η απαράμιλλη δραματουργική τεχνική και το στιβαρό και μεγαλόπρεπο ύφος του. Αξίζει να επισημανθεί ότι εξ αφορμής της ελληνικής έκδοσης ο Βρετανός συγγραφέας εμπλούτισε τον βιβλιογραφικό οδηγό του βαθυστόχαστου πονήματός του και επέφερε σημαντικές αλλαγές και βελτιωτικές τροποποιήσεις στο κυρίως κείμενο και στις υποσημειώσεις.