Η ιστορία του αραβικού κόσμου - Hourani, Albert, 1915-1993 (Ψυχογιός, 2017)
Καμία άλλη περιοχή στον σημερινό κόσμο δεν είναι τόσο σημαντική όσο η Μέση Ανατολή και κανένας λαός πιο παρεξηγημένος από τους Άραβες. Σ' αυτό το αριστουργηματικό έργο διαχρονικής αξίας, ο έγκριτος ιστορικός της Οξφόρδης Άλμπερτ Χουρανί διηγείται την πραγματική ιστορία των αραβικών λαών. Από την εξάπλωση του Ισλάμ μέχρι το Παλαιστινικό ζήτημα, από τον προφήτη Μωάμεθ μέχρι τον Μουαμάρ Καντάφι. "Η ιστορία του Αραβικού κόσμου" αποτελεί μια μαρτυρία για την πλούσια πνευματική, πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά αυτού του ξεχωριστού πολιτισμού μέσα από δεκατρείς αιώνες πολέμου, ειρήνης, λογοτεχνίας και θρησκείας. Και μας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το μέλλον αυτής της ένδοξης και αμφισβητούμενης γης.