Ο πατήρ της Ρωμιοσύνης : αφηγηματική βιογραφία του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου - Ντίτορα, Ολυμπιάς, Μοναχή (Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης και Καμπανίας, 2008)
"Το ειδωλολατρικό μένος του ιστορικού Ζώσιμου, το αιρετικό μίσος του Αρειανιστή Φιλοστόργιου, το αντιεκκλησιαστικό πνεύμα του Γαλλικού Διαφωτισμού, η φανατισμένη παπική προπαγάνδα και ο θρίαμβος της κοσμικότητος και της αθεΐας έχυσαν άφθονο μελάνι, για να κατασκευάσουν το αρνητικό πορτραίτο του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ομίχλη παραπλανητική, προϊόν όχι επιστημονικής έρευνας, αλλά εμπαθείας για διαφορετικούς λόγους, σκέπασε το μεγαλοφυή, φωτισμένο και ανυπέρβλητο κοσμοκράτορα Κωνσταντίνο[...]".